Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Καρακαντάς: «Η τέχνη είναι παντού για όσους την αναζητήσουν και οι καλλιτέχνες θα παλεύουν για πάντα για να την προσφέρουν!»


Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ένα μουσικό ταξίδι, μία μοναδική μουσική εμπειρία,  με πρωταγωνιστή τον  διεθνώς αναγνωρισμένο σολίστ του βιολιού Δημήτρη Καρακαντά. Ένα σπουδαίο γεγονός για τη πόλης μας που παρακολούθησα με ιδιαίτερη χαρά. 

Οι σπουδαστές των Ωδείων της Λάρισας, οι φίλοι της μουσικής, οι φίλοι του Λαρισαίου καλλιτέχνη και της οικογένειάς του παρακολουθήσαμε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, ένα ταξίδι ανάταση ψυχής!  

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Δημήτρης Καρακαντάς στο βιολί με τον Χρήστο Κτιστάκη στο πιάνο ταξίδεψαν το φιλόμουσο κοινό της Λάρισας στα Δωδεκάνησα (Γ. Κωνσταντινίδης), στην Ισπανία (Manuel de Falla), στην Ρουμανία (Bela Bartok) και στην Αργεντινή (Astor Piazzolla).

Δημήτρης Καρακαντάς
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο Δημήτρης Καρακαντάς παρουσίασε κοντσέρτα για βιολί και για δύο βιολιά των μεγάλων Ιταλών μπαρόκ συνθετών Antonio Vivaldi και Francesco Geminiani μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λάρισας, την Jennifer Lippl και μαέστρο τον Χρήστο Κτιστάκη. 

Ο ταλαντούχος μουσικός κατά τη διάρκεια της συναυλίας πριν από την εκτέλεση κάθε μουσικού κομματιού παρουσίασε το έργο και τον δημιουργό του και έδινε, επίσης,  πληροφορίες για τους μουσικούς, άνδρες και γυναίκες, εκείνης της εποχής. Έτσι το μουσικό ταξίδι του εξαίρετου καλλιτέχνη Δημήτρη Καρακαντά εξελίχθηκε σε μία μοναδική μουσική εμπειρία για το φιλόμουσο κοινό εκείνης της βραδιάς.  

Φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά της Λάρισας ο ταλαντούχος Λαρισαίος που πραγματοποιεί τα όνειρά του στο εξωτερικό και συχνά τιμά τη γενέτειρά του, την Ελλάδα, δίνοντας συναυλίες ή συμμετέχοντας σε συναυλίες.  Ο εξαίρετος μουσικός πραγματοποίησε αφιλοκερδώς σεμινάρια και διαλέξεις στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Ήταν τόση η αγάπη των παιδιών για τον ίδιο και για τη μουσική που το τριήμερο αφιέρωμα στο βιολί έγινε πενθήμερο.
 
Jennifer Lipp
Με τη φράση του άξιου καλλιτέχνη: «Η τέχνη είναι παντού για όσους την αναζητήσουν και οι καλλιτέχνες θα παλεύουν για πάντα για να την προσφέρουν!» σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Νατάσα Πολυγένη, στην εφημερίδα Ελευθερία, και με τη  μελωδία του cd Alba Tanguera,  Δημήτρη Καρακαντά στο βιολί και τον Θοδωρή Χαρό στη κιθάρα,  αναμένω το επόμενο μουσικό ταξίδι…



@ Τριήμερο αφιέρωμα στο βιολί με το Δημήτρη Καρακαντά
     http://aiglimotsiou.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.