Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Θέατρο: «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!» του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Θεσσαλικό Θέατρο.

Είναι το πρώτο Ελληνικό έργο που μιλά για την εργασιακή απορρύθμιση και την κοινωνική αποξένωση στην οποία οδηγούνται καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες. Στο έργο συμβαίνουν τα πιο εξωφρενικά γεγονότα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας πως «Η ανεργία πέθανε! Επί τέλους δίνουμε τη χαριστική βολή στη μάστιγα της ανεργίας, που ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους της χώρας μας».

Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει νέα και ευέλικτα επαγγέλματα που δεν απαιτούν γνώσεις, πτυχία και εξειδίκευση! Οι μηνιαίες αποδοχές έχουν ορισθεί στο «αστρονομικό» ποσό του 200 ευρώ, ώστε χιλιάδες άνεργοι να ανακουφισθούν και ν΄αρχίσουν να κάνουν σχέδια για τη ζωή τους.

Μετά την εξαγγελία του «Ιδιοφυούς» προγράμματος της Κυβέρνησης, ακολουθούν τραγελαφικά γεγονότα, όταν οι άνεργοι νέοι, έρχονται σε επαφή με τους εκπαιδευτές και τ΄αφεντικά και διαπιστώνουν ότι οι ειδικότητες των νέων θέσεων εργασίας, ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας, δημιουργώντας αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις.
Το «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!» δεν είναι ένα απαισιόδοξο έργο, αλλά μια μαύρη κωμωδία, καθώς ο συγγραφέας Αντώνης Τσιπιανίτης θεωρεί πως στη ζωή τα πράγματα δεν είναι ποτέ μονοσήμαντα και το σκοτάδι με το φώς βαδίζουν χέρι-χέρι.

Η πρεμιέρα θα γίνει τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Στοιχεία της παράστασης:
Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Τσιάνου, η σκηνογραφία του Γιάννη Πέτρου, κινησιολογία του Χάρη Φλέουρα, βοηθός σκηνοθέτη Βασίλης Γιαβρής και τους ρόλους ερμηνεύουν, με αλφαβητική σειρά οι Ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ζωή Μουκούλη, Σταύρος Νικολαϊδης, Χάρης Φλέουρας, Χρήστος Χαλβατζάρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.